plenaris_12

Természettudományos tehetséggondozás a SzeReTeD laborban

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában Európai Uniós támogatással 2013-ban felavatott SzeReTeD labor (SZEgedi REgionális TErmészettudományos Diáklaboratórium) 10 éves fennállásának tiszteletére az IKIKK Oktatás Modernizációs és Innovációs Klaszterének támogatásával egy természettudományos fókuszú regionális műhelykonferencia-sorozatot szerveznek.

A rendezvénysorozat fő célja a SzeReTeD Laborban folyó természettudományos tehetséggondozó és tudománynépszerűsítő munka elmúlt 10 évének áttekintése mellett a következő időszakban megvalósuló fejlesztések bemutatása, illetve a labor regionális kapcsolatainak erősítése.

A rendezvénysorozat első felvonásában október 12-én a Természettudományos tehetséggondozás a SzeReTeD Laborban című rendezvényt szervezték meg nagy sikerrel a Gyakorló Gimnáziumban.

szekcio_fizika2

Dr. Dobi János igazgató köszöntőjét követően a nyitóelőadásban Dr. Imreh Szabolcs, az SZTE GTK egyetemi docense a természettudományos tehetségekben rejlő tudományos és gazdasági potenciálról osztotta meg gondolatait, majd Dr. Chrappán Magdolna, a Debreceni Egyetem BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének főiskolai docense "A természettudományos oktatás visszhangjai, hogyan gondolkodunk a STEM-ről" címmel tartott előadást.

Süveges Antal Pál a Magyarországi Diáklaborok Egyesülete képviseletében a magyarországi diáklaborok helyzetéről és lehetőségeiről beszélt a Selye János Diáklaborhálózat kiépítése című új pályázati program apropóján, melynek részeként a Szegedi Tudományegyetem 48,1 millió forintos támogatásban részesült a diáklabor további fejlesztésére.

szekcio_kemia1


A SzeReTeD Labor elmúlt 10 évéről és jövőbeni terveiről Csiszár Imre, a SzeReTeD Labor laborvezetője, a rendezvénysorozat főszervezője mesélt a 75 fős közönség előtt.

A délutáni szekciókban tantárgyi közösségekben folyt a munka: itt osztották meg egymással tapasztalataikat a szervezőintézmény és partnerintézményeinek biológia, kémia, fizika és földrajz szakos tanárai. A Szeged utcáin szervezett természettudományos kalandtúrát követően közös vacsora és szülinapi torta zárta a 10 éves évfordulóját ünneplő SzeReTeD Labor első ünnepi rendezvényét.

SZTEinfo





esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.





Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.