Az SZTE rektorhelyettesei fogadóórát tartanak az Educatio kiállításon

A Szegedi Tudományegyetem 12 karának és Tanárképző Központjának kínálatát mutatja be 2015. január 22-24. között Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállításán. A 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon az SZTE standjánál a Tisza-parti universitas rektorhelyetteseitől és képviselőitől tájékozódhatnak a felvételi előtt álló középiskolások.

Közel 30 ezer továbbtanulás előtt álló fiatal látogat el Magyarország legnagyobb oktatási börzéjére, melyen a hagyományokhoz híven a Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát. Az Educatio kiállítást 2015. január 22-24. között a budapesti Syma rendezvényközpontban hívják életre. A Szegedi Tudományegyetem képviselői idén is önálló standon tájékoztatják a felvételizésre készülő diákokat, szüleiket és tanáraikat a 12 egyetemi kar és a Tanárképző Központ szakkínálatáról.


A továbbtanulás előtt álló középiskolások a Szegedi Tudományegyetemet az F22-es standnál találják, ahol a Tisza-parti universitas rektorhelyettesei tartanak fogadóórát. 2015. január 22-én, csütörtökön 10 órától Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettestől míg január 23-án, pénteken 10 órától Martinek Tamás nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettestől közvetlenül kérdezhetnek az érdeklődők. Az oktatási kiállítás térképe itt elérhető: térkép.


A szegedi egyetem önálló standjánál a felvételi előtt álló középiskolások és szüleik átfogó keresztmetszetet kapnak az egyetem képzéseiről, az SZTE képviselőitől, oktatóitól és jelenlegi hallgatóitól tájékozódhatnak a Tisza-parti universitas meghirdetett szakjairól, a tanulmányi és szociális juttatásokról, lehetőségekről, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős-, nyelvtanulási tevékenységekről. Meglepetésekkel, kiadványokkal és attrakcióval készül minden SZTE-kar, az érdeklődőket többek között lézeres kísérletek várják.


Az oktatási kiállításról további információ és regisztráció a 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás honlapján.


SZTEinfo


Korábban írtuk: Nyílt napokon és az Educatio kiállításon is tájékoztat az SZTE


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.